Steigerhout Meubelen

Wat als hobby is begonnen, het maken en ontwerpen van steiger/douglas houten tafels, is inmiddels uitgegroeid tot een jong en dynamisch bedrijf, dat momenteel ook tuinmeubelen, banken, stoelen, kasten en bedden etc. maakt.

Onze prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend! Dit komt door onze eenvoudige werkwijze. Geen onnodige kosten.
Op onze site vindt u vele modellen, maar in principe maken wij ieder gewenst model of ontwerp. Stuur ons een foto of schets van uw idee en wij verrassen u met de laagst mogelijke prijs!

Wat is steigerhout?

Steigerhout is grof vuren hout, gezaagd in planken van ongeveer 19,5 cm / 20 cm breed, en ongeveer 2,7 cm dik. Het vuren steigerhout heeft een lange vezel en is hierdoor zeer taai, maar ook zacht in het begin.
Steiger/douglashout is een natuurproduct. Dit zorgt ervoor dat het blijft leven. Hierdoor kan het zijn dat een steiger/douglashouten product, nadat ze vervaardigd is, blijft werken. Dit komt o.a. door het vochtgehalte in de lucht en de temperatuur. Het zal dan ook bijna altijd blijven werken. Denk hierbij aan kieren en spleten en verschillende dikten van de planken, maar dat geeft het meubel juist ook zijn eigen karakter en charme. Bovendien kan de plank bij droging inkrimpen. De maximale tolerantie in de dikte is 3 a 4 mm en in de breedte ca. 10 mm. Dit hoort bij steiger/douglashouten producten en daar is ook niets tegen te doen.

Meubels voor buiten zullen eigenlijk altijd behandeld moeten worden, zowel de zijkanten als de kopse kanten. Dit kan door middel van beitsen, oliën en lakken. Wij behandelen standaard in Old Look, Grey Wash, White Wash of donkere beits. Door het nat worden en drogen, kunnen vooral buiten barsten ontstaan. Hoewel dit natuurlijk niet zo erg is voor tuin- en meubelen.

Richardsteigerhout realiseert maatwerk door het aanleveren van uw specifieke wensen en van uw inspirerende ideeën.

Wij maken de meubelen op maat. Staat uw model of maat er niet bij, laat het ons dan weten. Wij rekenen niets extra’s voor maatwerk.

Voor meer voorbeelden, zie pagina fotoalbum of stuur een mail naar info@richardsteigerhout.nl of bel 06 14253956.


Gemiddelde klantbeoordeling: 9,8 / 10

Richard Steigerhout

Steigerhout Specialist Nijmegen

Uitstekend prijs-kwaliteit verhouding

Maatwerk Steigerhout

Snelle service

Geen onnodige kosten